Lär dig mer

Fördjupa dina kunskaper eller historiepyssla i sommar

År 2020 blev inte riktigt som vi tänkt oss. Många är vi som väljer att hemestra på grund av rådande omständigheter. Andra håller sig fortfarande hemma. Kanske för att vi är sjuka, har sjuka anhöriga, tillhör riskgrupper, eller jobbar hemifrån för att minska smittspridningen. Oavsett anledning behöver vi samla kraft för att orka hålla ut under denna period av social distansering. Vi på Dalarnas museum vill hjälpa till så gott vi förmår med detta genom att bjuda på både kunskap, tips och aktiviteter för er som inte kan besöka oss fysiskt i Falun. Allt sådant samlar vi på den här sidan.

Glöm inte att också klicka dig runt på vår övriga hemsida. Kanske hittar du något mer spännande du inte kände till om Dalarna sen tidigare!


Samtal från ljugarbänken

En ljugarbänk är en sittplats som finns centralt placerad i en bygd. Oftast är det en enkelt tillverkad bänk men kan också vara en trädgårdssoffa eller en gammal kyrkbänk. Förr brukade de äldre manliga byinvånarna ”gubbarna” sitta där berätta om händelser från sina liv. Berättelserna kunde stundtals kryddas med osanningar och överdrifter.

Till ljugarbänken


Baka historiska kakor

Till recepten.


Nu släpper vi våra betalfilmer fria!

I tiderna som råder vill vi bjuda på det vi kan. Därför kommer det bli nya filmsläpp kontinuerligt under hela våren.

Till filmerna


Pyssel

Gör duskor , ett litet växtstöd eller skriv ut en dalmålning att färglägga.

Till pysslet


Det finns flera olika sätt att ta del av den kunskap som samlas in inom ramen för Dalarnas museums många och breda ämnesområden.

Just nu kan du inte besöka museets utställningar, på besöksmålet i Falun, men du kan ta del av våra publikationer, filmer och andra digitala fördjupningar på hemsidan, digitalt museum, facebook eller instagram.

Låt dig inspireras genom att följa våra olika källor till kunskap.

Dalarnas museum på Facebook

Dalarnas museum på Instagram

Dalarnas museum på Digitalt museum


Kurbits i karantänDalarnas museum tipsar!

Dalarnas museum är en del av Kulturresan.
Är du intresserad av att besöka fler av Dalarnas kulturhistoriska besöksmål? Köp kulturpasset som är fyllt med förmånliga erbjudanden!

Kulturresan

Dalarna Art Trail

Skip to content