oktober, 2022

11oktAll Dayhugo alfvén - liv och verkSenioruniversitetet

Datum: 11 oktober
Tid: kl 14:00 – 15:00
Föreläsare: Gunnar Ternhag, professor em. i musikvetenskap.

I år är det 150 år sedan Hugo Alfvén föddes – tonsättaren, dirigenten men också målaren och författaren. Stockholmaren Alfvén som blev naturaliserad dalkarl efter många somrar i Leksand och som pensionär permanent bosatt där. Hugo Alfvén skapade många repertoarverk: rapsodin Midsommarvaka, Festspel (till invigningen av Dramatens nya byggnad), körarrangemang av folkvisor och solosånger som Saa tag mit Hjerte.

Föreläsare Gunnar Ternhag, professor em. i musikvetenskap, som i decennier intresserat sig för Hugo Alfvén och bland annat varit ordförande i Hugo Alfvénfonden i Kungl. Musikaliska akademien.

Föreläsningen presenteras av Senioruniversitetet Dalarna, i samverkan med Dalarnas museum och Folkuniversitetet Dalarna.

Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla.

Varmt välkommen!