maj, 2022

11maj12:00Kläder, dräkter och mode – en visning av dräkt- och textilutställningenFullbokat!

Fullbokat!

Kl 12:00
Dalarnas museum
Visas av Anna-Karin Jobs Arnberg

Dalarna har över fyrtio olika sockenspecifika dräkter. Några av dräkterna spänner över fyrahundra års utvecklande av kläder och mode som i sin tur har utformat en hel garderob av kläder för olika högtider och årstidsbruk. Andra dräkter har skapats under 1900-talet och har använts som dräkt vid särskilda högtider. Dalarnas dräktbruk har i alla tider fascinerat och varit ett uttryck för identitet, stolthet, gemenskap och inte minst hantverksskicklighet.

95:-/person. Visningen tar ca en timme. Begränsat antal platser, endast förbokning till bokning@dalarnasmuseum.se
Vi följer FHMs rekommendationer, och ändringar kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad på vår hemsida och i sociala medier.

(Onsdag) 12:00