augusti, 2022

28augAll DayNYA ARKEOLOGISKA RÖN - HÖGT OCH LÅGTHörsalen Dalarnas museum eller live via youtube

Datum: 28 augusti
Tid: kl 14.00 – 15:00

Kom till hörsalen på Dalarnas museum, eller följ live via youtube .

• I slaggen runt Falun döljer sig spåren av de hyttor där slaggen en gång blev till. Nyhyttan vid Coop är ett spännande exempel. Där fanns nästan en hel hyttbacke med olika hus från 1700-talet. Tänk vad folk där måste ha varit, de som arbetade och de som var på väg till gruvan eller Falan.

Högt och lågt är en hybridföreläsningsserie i samarbete med hembygdsförbundet. Här bjuds på alla möjliga ämnen, allt mellan högt och lågt. Föreläsningarna kan du se både på plats i hörsalen på Dalarnas museum, och digitalt streamat via youtube. Länk hittar du på hemsidan i kalendariet, och i evenemangen på Facebook. Mer information kommer närmare aktuellt datum.

All Day (Söndag)