25oktAll Daysynen på samisk identitetNördlunch - live via Zoom

Tid: kl 12.00 – 12:45
Föreläsare: Jerker Bexelius
Länk till föreläsningen

Identitet – ett situationsanpassat förhållande till sig själv och omvärlden? Med vilken rätt kallar jag mig egentligen för det jag är? Kan jag välja bort att vara den jag är?

Jerker Bexelius, åejvie för den samiska Stiftelsen Gaaltije, talar om samisk identitet, hur den definieras och varför den är så viktig.

Nördlunch är en serie liveföreläsningar som ges digitalt. Föreläsningarna sänds live via Zoom. Länk delas nära det aktuella datumet, i evenemangen på Facebook och i kalendariet på respektive hemsidor. Det här är ett samarbete mellan Dalarnas museum, Upplandsmuseet och Folkuniversitetet Dalarna, där vi plockar upp forskare och föreläsare inom olika ämnen och låter dem fördjupa sig inom sitt område. En chans att riktigt nörda in på någonting intressant, helt enkelt.

Länk till föreläsningen

Hösten 2022 är temat på Nördluncherna Samiskt.

Lyssna på lunchen & levla upp i kunskap. Föreläsningarna sänds live via Zoom tre tisdagar i höst, 27/9, 25/10 och 29/11 kl 12.00-12.45.