14febAll Dayting som talar - föremål med symbolerNYHET! Plats: Hörsalen, föremålsmagasinet Tallen

Datum: 14 februari
Tid: 17:00-19:00
Plats: Krontallsvägen 3, Dalarnas museums magasin
Pris: 175:-
Visas av Anna-Karin Jobs Arnberg

Köp biljett här

I Dalarnas museums samlingar finns många föremål som bär på symboler. Det kan vara alltifrån stjärnor, blommor, djur, kors till en av våra vanligaste symboler för kärlek; hjärtat. Anna-Karin Jobs Arnberg är föremålsantikvarie med textil som specialområde. I föreläsningen berättar hon mera om dekorerade ting och visar textila föremål och textila redskap ur samlingarna.

Träffa museets föremålsantikvarier som berättar om kulturhistoriska teman och visar föremål ur Dalarnas museums samlingar. Vi startar med en kopp te och en kaka, därefter en föreläsning och avslutningsvis tittar vi närmare på några valda föremål ur museets samlingar.