september, 2022

10sep10:1508:14VISNING AV JELKGÅRDEN2021 års vinnare av Dalarnas byggnadsvårdspris.

Datum: 10 september
Tid: kl 14:00-15:30
Adress: Kärvsåsens byväg 12, Boda, Rättvik

Begränsad tillgänglighet, gården är inte funktionshinderanpassad.
Gräsbackar och höga trösklar.
WC finns.
Parkering finns i anslutning till gården. Se skyltar.

2021 års vinnare av Dalarnas byggnadsvårdspris.

Britt Eklund och Knapp Lennart Persson guidar oss runt på den kringbyggda gården, Jelkgården i Kärvsåsen, Boda, som de bevarat och utvecklat varsamt.
Gårdens alla byggnader har renoverats med stor hänsyn till originalutförandet och två nya byggnader har uppförts i timmer så att det kringbyggda gårdstunet kan upplevas i sin helhet idag. Lokal byggnadskultur har varit vägledande för utformning av detaljer så väl som placering av byggnader. Åtgärderna genomsyras av traditionella material och metoder.

Ta gärna med picknickkorg och filt så fikar vi tillsammans och pratar byggnadsvård efter visningen. Vid regn går vi in i parstugan. Efter fikat finns möjlighet att besöka textilkammaren, inrymd i det gamla fähuset.

Varmt välkomna!

Kontaktperson: Malena Andersson
malenaandersson84@gmail.com

Arrangörer: Dalarnas byggnadsvårdspris med Dalarnas Fornminnes- och hembygdsförbund, Dalarnas museum, Falu Rödfärg och Länsstyrelsen i Dalarna.

(Lördag) 10:15 - 08:14