Hoppa till innehåll
Start / Kontakt / Personal / Press

Press

Här lägger vi ut pressinformation om vad som är pågång på Dalarnas museum.

Press från år 2021 finns här.
Press från år 2022 finns här

Under vårterminen erbjuds ett gediget programutbud på Dalarnas museum. Publiken kan förkovra sig i ämnen som t.ex. samiskt, coola kullor, dalmålare och arkeologi i världsarvet.

En nyhet bland vårens koncept är programmet ”Ting som talar”. Där bjuds publiken till hörsalen i den nya magasinsbyggnaden på Tallenområdet för en fördjupande föreläsning och titt på några föremål som annars inte visas upp i utställningarna i museibyggnaden.

”Vi hoppas att vår publik, både de som känner oss sen tidigare men också många nya, ska hitta program de tycker om i den numera rätt varierande buketten av inslag på museet”, säger
Christer Björklund, länsmuseichef, Dalarnas museum. Här finns något för både ung och gammal, för hela familjen, för den som är intresserad av historia, konst, samisk kultur och mycket, mycket annat.

”Vårt mål är att erbjudande en programverksamhet som både går på bredden och på djupet”, säger Anna Lögdqvist, VO-chef Publika, Dalarnas museum. ”Under våra temadagar får publiken riktigt frossa i ett ämne genom att flera programpunkter på samma tema erbjuds under en dag. Vi försöker även med mer riktade program nå fler målgrupper”, fortsätter Anna.

För barnfamiljen finns konceptet ”Familjesöndag”, med visning och skapande verkstad, återkommande en gång i månaden, medan fredagsmatinéerna där vi visar filmer ur vårt filmarkiv har blivit ett populärt inslag hos de lite äldre. För de som inte kan ta sig till museibyggnaden i Falun erbjuds ett antal hybrida program, d.v.s. där föreläsningarna även streamas till en digital publik.

Det fullständiga programmet går att läsa på Dalarnas museums hemsida. Önskas en fysisk folder går detta bra att hämta i receptionen på Dalarnas museum.

Kontakt:
Anna Lögdqvist, verksamhetsområdeschef publika, Dalarnas museum
anna.logdqvist@dalarnasmuseum.se, 023-666 55 26


Vit logga
Foto: Ryan Garrison

Nyhetsbrev

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så samtycker du till att vi lagrar din e-postadress.
Din e-postadress används endast för utskick av nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Skip to content