Ledig tjänst

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren.
Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid.

Dalarnas museum söker

Museivärd

Dalarnas museum är ett länsmuseum som i sina utställningar visar föremål och konst från hela Dalarna. Vår verksamhet spänner, förutom den publika delen, över många arbetsfält, allt från arkeologi till byggnadsvård och insamling av föremål. Vi söker nu en museivärd till vårt besöksmål i Falun.

Om jobbet:

Dina arbetsuppgifter kommer variera, men framförallt bestå av att möta och informera besökare i museets reception, sköta museets butik och kassa samt genomföra guidningar i museets utställningar på såväl svenska som engelska.

Visstidsanställning från 1 dec 2020 – 30 nov 2021, med chans till förlängning.
Omfattning: Deltid ca 70 % (genomsnittlig tid 27 timmar/vecka).
Arbetstid enligt schema, arbete varannan helg (lördag och söndag).

Kunskaper och egenskaper vi söker:

Du ska vara en öppen person som gillar att möta människor och att alla arbetsdagar ser olika ut. Du ska ha förmågan att snabbt överblicka situationer och kunna ställa om när så krävs för att visa ett gott värdskap. Du är museets ansikte utåt och vi värderar därför ditt sätt att bemöta människor och dina personliga egenskaper att kunna ge besökare god information och en bra upplevelse även om du inte är expert på de olika ämnen som museet behandlar i sina utställningar.

Du ska kunna tala svenska och engelska obehindrat.
Du ska vara över 18 år.

Det är meriterande om du har erfarenhet av värdskap och service, framförallt inom turism och inom något kulturhistoriskt område. Du har kunskap om samt intresse för Dalarnas kultur och historia. Det är också meriterande om du kan fler språk utöver svenska och engelska.

Vid frågor kontakta:

Vo-chef Publika:
Anna Lögdqvist, anna.logdqvist@dalarnasmuseum.se
DIK/Saco: Jimmy Axelsson Karlqvist, jimmy.karlqvist@dalarnasmuseum.se

Skicka din ansökan till: rekrytering@dalarnasmuseum.se
Sista ansökningsdag 18 oktober 2020, intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Skip to content