Ledig tjänst

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren.
Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid.

Dalarnas museum söker:

ARKEOLOG/ANTIKVARIE

Dalarnas museum bedriver bland mycket annat arkeologisk uppdragsverksamhet. Vi behöver nu förstärkning med en arkeolog inför fältsäsongen 2021.

Under säsongen förväntas främst utredningar och schaktningsövervakningar, men även förundersökningar och undersökningar av lämningar från främst yngre järnålder – nyare tid. De flesta exploateringarna sker i och runt Falun men vi kommer även att göra jobb i södra Dalarna.

Arbetsuppgifter: I samråd med museets övriga arkeologer utföra och avrapportera arkeologiska uppdrag.

Kvalifikationer: Akademisk examen med minst 60/90 poäng i arkeologi med inriktning på förhistorisk och/eller medeltidsarkeologi, samt erfarenhet av arkeologiska utredningar/undersökningar och rapportarbete. Det är även önskvärt med erfarenhet av handläggning av arkeologiska ärenden. Körkort är ett krav.

Arbetstid: Allmän visstidsanställning, 100%, 6 månader under säsongen 2021 med beräknad början under april.

Lön: Museet tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktpersoner: Upplysningar lämnas av Lars Jönses, tfn 023-666 55 10, lars.jonses@dalarnasmuseum.se eller Eva Carlsson, tfn 023-666 55 13, eva.carlsson@dalarnasmuseum.se

Facklig företrädare är Jimmy Axelsson Karlqvist (DIK), tfn 023-666 55 23, jimmy.axelssonkarlqvist@dalarnasmuseum.se

Ansökan: Ansökan skall innehålla en styrkt meritförteckning. Ansökan per e-post skickas till rekrytering@dalarnasmuseum.se. Sista ansökningsdagen är 1 mars.

Adress: Dalarnas museum, Box 22, 791 21 Falun, tfn 023-666 55 00, www.dalarnasmuseum.se

Skip to content