Ledig tjänst

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna och en plats för kunskap, med kulturhistoria som specialgren.

Dalarnas museum samlar, vårdar, undersöker och visar föremål, berättelser och kunskaper om kulturmiljöer som beskriver hur människor i Dalarna har levt, bott, nyttjat och rört sig i landskapet. Från forntid till nutid.

Dalarnas museum söker

Museivärd

Dalarnas museum är ett länsmuseum som i sina utställningar visar föremål och konst från hela Dalarna. Förutom den publika delen spänner vår verksamhet spänner över många arbetsfält, allt från arkeologi till byggnadsvård och insamling av föremål. Vi söker nu en museivärd till vårt besöksmål i Falun.

Om jobbet:
Dina arbetsuppgifter kommer variera, men framförallt bestå av att möta och informera besökare i museets reception, sköta museets butik och kassa samt genomföra enklare guidningar i museets utställningar på såväl svenska som engelska. Du ska även vara behjälplig vid museets programverksamhet.

Visstidsanställning från 1 februari 2022 till 31 januari 2023, med chans till förlängning.
Omfattning: Deltid 75 %
Arbetstiderna kommer variera, arbete under lördagar och söndagar förekommer.

Kunskaper och egenskaper vi söker:
Du ska vara en öppen person som gillar att möta människor och att arbetsdagarna kan se olika ut. Du ska ha förmågan att snabbt överblicka situationer och kunna ställa om när så krävs för att visa ett gott värdskap. Du är ett av museets ansikten utåt och vi värderar därför ditt sätt att bemöta människor och dina personliga egenskaper att kunna ge besökare god information och en bra upplevelse, även om du inte är expert på de olika ämnen som museet behandlar i sina utställningar.

Du ska kunna tala svenska och engelska obehindrat.
Du ska vara över 18 år.

Du bör ha erfarenhet av värdskap och service samt intresse för och viss kunskap om Dalarnas kultur och historia. Vi ser gärna också att du kan fler språk utöver svenska och engelska. Det är meriterande om du även är kunnig inom AV- och streamingteknik.

Vid frågor kontakta:
Vo-chef Publika: Anna Lögdqvist, anna.logdqvist@dalarnasmuseum.se

Skicka din ansökan till: rekrytering@dalarnasmuseum.se
Märk ansökningen ”Museivärd”

Sista ansökningsdag 19 december. Vi kommer gå igenom ansökningarna varefter de kommer in och kan komma att genomföra intervjuer löpande under hela ansökningstiden.

Skip to content