Dalarnas sju underverk – I väntan på nästa omröstning

På onsdag släpps nästa kategori!

Dalarnas sju underverk är ett projekt som vill samla och synliggöra sådant som är vackert, intressant, spännande, imponerande, charmigt eller bara konstigt i vårt landskap. Allt som kan rymmas under (den högst subjektiva) rubriken ”underverk”. Vi vill genom projektet få en chans att engagera allmänheten, vi vill hitta gömda pärlor, sprida kunskap som riskerar att gå förlorad, och utöka Dalarnas besöksmål.

Under sommaren 2020 genomför vi sju olika omröstningar, fördelade enligt sju kategorier. Du ser kategorierna och tidsperiod för varje omröstning i högerspalt under röstrutan. Varannan vecka ges möjligheten att vara med och rösta fram vinnarna i aktuell kategori. Vilka bidragen är presenteras samtidigt som omröstningen i den aktuella kategorin drar igång. Sedan har du en vecka på dig att lämna din röst innan vi stänger kategorins omröstning igen, för att ladda om inför nästa. Vi hoppas på en spännande sommar, som kommer bjuda på många nya insikter och kunskaper om vårt fina landskap.

Underverken kan vara sådant vi ser och använder i dag, eller som har funnits i äldre tid. Det kan vara stora idéer som aldrig blivit av, och spännande natur- och kulturmiljöer. Det kan också vara kulturella bidrag, som litteratur, musik, konst, mat, traditioner, uppfinningar, seder och bruk. Kanske imponerande insatser som vanligt folk har åstadkommit. Dalarna är fantastiskt, och bland de bidrag du kommer kunna rösta på finns representanter från hela vårt fina landskap. Hoppas du vill vara med, kanske rösta, eller inspireras till nästa utflykt i närområdet.


Tidigare kategorier:Alla kategorier, och tidsperiod för omröstning

  • Natur och landskap: 17 – 26 juni
  • Bygga och bo: 1 – 7 juli
  • Kreativitet och tradition: 15 – 21 juli
  • Landmärken: 29 juli – 4 aug
  • Arbete och industri: 12 – 18 aug
  • Livsgärningar: 26 aug – 1 sept
  • Spår av det förflutna: 9 – 15 sept

Skip to content