Från och med 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU, den ersätter tidigare Personuppgiftslagen (PUL)

Dalarnas museum följer denna förordning.

Vad är en personuppgift?
Begreppet personuppgift innefattar all information som kan identifiera en enskild person som är i livet. Sådana uppgifter kan vara namn, personnummer, adress, fotografier, ljudupptagningar eller videoinspelningar.

Laglig grund för vår behandling av personuppgifter
Vi behandlar personuppgifter utifrån den verksamhet vi bedriver och för att uppfylla de rättsliga förpliktelser som åligger oss.

E-post
När du skickar eller tar emot e-post från Dalarnas museum innebär det att dina personuppgifter kommer att hanteras av Dalarnas museum. Uppgifter som lagras är i första hand de du själv delar med dig av när du kontaktar oss. Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut till andra myndigheter eller företag om vi har en laglig skyldighet att lämna ut dem. Dina uppgifter kan också hanteras av våra personuppgiftsbiträden.

Cookies
När du besöker vår webbplats kan en cookie sparas på din dator, telefon eller surfplatta. Den innehåller information om hur du använder din webbläsare och kan användas för att förbättra din upplevelse. Information som IP-adress, operativsystem och vilken sökmotor du använder kan användas för administrativa ändamål. Denna information är anonymiserad och kan inte härledas till en enskild person.

Säkerhet
Dalarnas museum använder hög säkerhet för data som lagras. Kryptering, begränsad behörighet och sekretess skyddar de personuppgifter vi lagrar.

Dina rättigheter
Förordningen innebär bland annat följande rättigheter:

  • Du har rätt att få utdrag av dina personuppgifter samt annan data vi har lagrad om dig, t.ex. fotografier
  • Du har rätt att bli raderad ur våra system
  • Du har rätt att få korrigering av uppgifter
  • Du har rätt att återkalla samtycke i den mån samtycke används

Har du frågor, vill begära utdrag, korrigering eller radering, kontakta oss på info@dalarnasmuseum.se

Kontakt och information

Anna Brorsson
Administrativ chef
kontaktgdpr@dalarnasmuseum.se

Skip to content