Avslutning – väntar på omstart

Nu knyter vi ihop den annorlunda säcken och blickar framåt – men på grund av den pågående pandemin är det fortfarande oklart när museibyggnaden i Falun kan öppna igen.

I september 2019 inledde vi våra Annorlunda 500 dagar. Vi bröt upp från det traditionella mönstret för hur vår verksamhet vanligen bedrivs. Orsaken var en omfattande flytt där alla våra föremål, arkiv och viss personal skulle flyttas till nya och mer ändamålsenliga lokaler på Tallenområdet i Falun.

Att genomföra denna flytt kräver många personer och kommer att ta lång tid. Hittills har vi packat ner och flyttat hela vår textilsamling. Under kommande år fortsätter vi bland annat med våra arkiv inom områdena ljud-, bild- och film samt andra kulturhistoriska dokument.

En annan av de mest annorlunda sakerna för oss var att museibyggnaden i Falun hölls stängd större delen av perioden. Vi satsade då mycket på den digitala publiken, och mycket av det vi producerat under tiden hittar ni här: Lär dig mer

Men under tiden vi varit annorlunda har hela världen blivit annorlunda. Som så många andra har vi blivit tvungna att tänka om och tänka nytt. Våra planer att öppna museibyggnaden den 5 december 2020 gick inte att genomföra.

Vi kan i nuläget inte meddela något nytt datum då vi slår upp dörrarna i Falun. Men så fort världen är redo är även vi redo att träffas och erbjuda genuina och fysiska kulturupplevelser igen. Under tiden fortsätter vi arbetet med att samla, vårda och digitalt visa vårt kulturarv.

Dalarnas museum tipsar!

Dalarnas museum är en del av Kulturresan.
Är du intresserad av att besöka fler av Dalarnas kulturhistoriska besöksmål? Köp kulturpasset som är fyllt med förmånliga erbjudanden!
Kulturresan

Nyhet! Dalamodernismen-
Bebyggelse i Dalarna 1930-1980

Dalarnas Fornminnes- och Hembygdsförbunds årsbok 2020
Av: Malena Andersson, Lars Jönses, Adam Mol, Kristoffer Ärnbäck

Boken Dalamodernismen har sin upprinnelse i ett av Dalarnas museum initierat dokumentationsprojekt om modernismens bebyggelse. Målet var att ta reda på vad som byggdes i Dalarna under perioden 1930–1980 och att dokumentera vad som fanns kvar av bebyggelse från den moderna epoken i landskapet.

Bli medlem idag så får du årsboken samt fyra nummer av Dagsverket. . Medlemskapet kostar 250kr/år.
Läs mer om hur du blir medlem här.

Önskar du bara beställa boken gör du det via vår webshop.
Pris: 350kr, frakt tillkommer.

Se fler filmer om Annorlunda 500 dagar med Dalarnas museum

Här kan du lyssna på ett inslag i P4 Dalarna om flytten och textilpackningen.