Sommaröppet på museet

13-14 juni kl 11-17

20-21 juni kl 11-17

27-28 juni kl 11-17

Öppet varje dag 1 juli- 30 augusti kl 11-17.

Annorlunda 500 dagar med Dalarnas museum

Dalarnas museum är Dalarnas länsmuseum.

Museibyggnaden ligger i Falun och där visas vanligtvis museets utställningar. Men hela Dalarna är museets arena.

Under 500 dagar bryter museet upp från det traditionella mönstret för hur verksamheten bedrivs och gör saker lite annorlunda. Det annorlunda består framförallt i var och hur museet gör sina utställningar, hur samlingarna visas upp och var de olika programaktiviteterna förläggs.
En påtaglig förändring för publiken är att museibyggnaden i Falun hålls stängd under våren och hösten 2020, med start från den 1 oktober 2019 till december 2020. Under sommaren 2020 kommer dock museet att vara öppet som vanligt.

Huvudanledningen till stängningen är att de stora museisamlingarna ska flyttas till nya magasin. Det kräver massor av tid och mycket resurser.
Dalarnas museum som sådant ska inte flytta, utan kommer att finnas kvar där det ligger idag och kommer att öppna igen!

Den tillfälliga stängningen betyder inte heller att vår publika verksamhet är stängd – tvärt om! Dalarnas museum finns att träffa på ett flertal platser runt i länet under perioden.

Här följer några exempel:
UtställningenTimmerhuskulturen i Övre Dalarna, visas i Rättvik och därefter Orsa samt Älvdalen. En föreläsning, workshop och pop-up utställning om Jakt och fiske förr i tiden hålls i Malung respektive Sälen. Vi startar samarbeten kring 500-års jubileet för Gustav Vasas äventyr i Dalarna och mycket, mycket mera.

Håll koll här på vår hemsida och på sociala medier för att få aktuell information om utställningar, program och öppettider!

Se fler filmer om Annorlunda 500 dagar med Dalarnas museum

Vasaspåret – Gustav Vasa i Dalarna 500 år 2020-2021

Dalarnas museum tipsar!

Dalarnas museum är en del av Kulturresan.
Är du intresserad av att besöka fler av Dalarnas kulturhistoriska besöksmål? Köp kulturpasset som är fyllt med förmånliga erbjudanden!

Kulturresan

Dalarna Art Trail