Dalarnas museum öppnar för besökare 1 juni

Dalarnas museum slår upp portarna för besökare igen, efter en annorlunda period som dragit ut på tiden. Öppningen sker med försiktighet och med en rad anpassningar på plats.

Alla besök till museet måste förbokas!
Detta på grund av pågående pandemi och de restriktioner som råder. Slottider börjar varje halvtimme, och max antal besökare per slottid är åtta (8) stycken. Det är fri entré till museet, men bokning krävs för att maxantalet per slottid ska hållas.
Här bokar du.

Tisdag 1 juni går det alltså åter att kliva in i kulturhistoria, bland konstverk och föremål, genom tradition och utveckling med Dalarna i fokus, på plats i Falun. Förutom de fasta utställningarna, som hunnit ses över och putsas upp, bjuds det bland annat på två två spännande tillfälliga utställningar i sommar. Vår egen utställning om Gustav Vasa ”Sanning, myt, legend – Gustav Vasas äventyr i Dalarna” finns på plats i entréhallen, ”Att söka sin väg- Konstnärsvännerna Ottilia Adelborg och Hilma af Klint” öppnar den 26 juni.
Läs mer om utställningarna.

Dalarnas museum följer noga de riktlinjer och rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Att besöka museet ska både vara och kännas säkert.
Här kan du läsa mer om vilka anpassningar som har gjorts.

Vi är otroligt glada att kunna välkomna besökare till våra fysiska utställningar igen, säger Christer Björklund, museichef på Dalarnas museum. Även om allt inte är riktigt som vanligt än, så känns det roligt att äntligen kunna öppna. Vi ser fram emot att återigen ha liv och rörelse i våra utställningar

Dalarnas museum tipsar!

Dalarnas museum är en del av Kulturresan.
Är du intresserad av att besöka fler av Dalarnas kulturhistoriska besöksmål? Köp kulturpasset som är fyllt med förmånliga erbjudanden!
Kulturresan