Hoppa till innehåll

30sepAll Dayåter strålaVernissage

Evenemangsdetaljer

Datum: 30 september
Tid: 14.00

Utställningen pågår 30 september – 5 november

Nysta – Historia, samtid, framtid är ett projekt framtaget av Konstfrämjandet Dalarna tillsammans med Dalarnas museum och är byggt på våra separata intressen för och pågående fördjupningar i textil och textilproduktion. Museet står med sitt arkiv och samlingar för förmedlingen av textilens historiska arv medan Konstfrämjandets engagemang finns inom samtida konst. 

I projektets centrala del har vi bjudit in konstnären Jenny Bergman till en arbetsvistelse för att genom att ta del av den verksamhet som pågår dagligen vid museet hitta ett samtida konstperspektiv på det historiska material hon möter på platsen. Hennes arbete presenteras i utställningen Åter Stråla i konsthallen med vernissage 30 september.

Parallellt med utställningen presenterar vi ett program som blickar mot framtiden. Vi står inför, vad man kallar en grön omställning i samhället där ett stort ansvar lämnas till individen att anpassa sig till nya sätt att leva mer hållbart. Men har vi verkligen all kunskap vi behöver för att göra detta? Med programpunkterna hoppas vi kunna bidra till ökad medvetenheten om textil, dess problematiska produktion men framför allt att inspirera till hur förhållandevis enkelt och kul det är att göra bra val i vardagen.

Time

All Day (Lördag)(GMT+02:00)

Nyhetsbrev

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så samtycker du till att vi lagrar din e-postadress.
Din e-postadress används endast för utskick av nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Skip to content