Hoppa till innehåll

30julAll DayDALAHÄSTEN-VISNING + DEKORERA DIN EGEN HÄSTMåla din egen dalahäst

Evenemangsdetaljer

Datum: 30 juli
Tid: 10.00-11.30
Pris: 250 SEK / 350 SEK
Köp biljett här

Rek.ålder från 6 år

Ta chansen att inte bara höra historien om Dalahästen utan att också få dekorera din alldeles egna häst.

Dalarnas museum har en av världens största samlingar av Dalahästar och de förtrollar dagligen besökare i alla åldrar, från när och fjärran. Men hur kommer det sig att en liten röd trähäst från Mora blivit känd över stora delar av världen?

Under den här visningen görs nedslag i några av museets utställningar, där vi tittar närmare på Dalarnas hantverkshistoria. Vi pratar om Dalahästens uppkomst och hur den till slut blir en symbol för hela Sverige. Med din nyfunna kunskap och inspiration får du sedan en egen häst att måla och dekorera som du själv vill. Inspireras av originalet eller välj din helt egna design. Självklart får du ta med dig hästen hem när du är klar!

Bra att veta: Aktiviteten är totalt ca 1,5h timme där halva tiden är guidad visning i museets utställningar och andra halvan används för att dekorera din egen häst. Barn behöver gå tillsammans med ansvarig vuxen. Rekomenderad ålder från 6 år. Mindre barn som följer med utan kostnad får heller inte någon häst att dekorera, men kan låna papper och pennor i verkstaden. Hästarna som dekoreras är grundmålade i rött och i storleken 10 cm. Målningen är ej lärarledd men inspiration finns tillgänglig på plats.

Time

All Day (Tisdag)(GMT+02:00)

Nyhetsbrev

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så samtycker du till att vi lagrar din e-postadress.
Din e-postadress används endast för utskick av nyhetsbrev.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Skip to content