Lär dig mer

Saker att göra medan du väntar ut corona

Många är vi som stannar hemma på grund av rådande omständigheter. Vi kanske är sjuka, har sjuka anhöriga, tillhör riskgrupper, eller så jobbar vi hemifrån för att minska smittspridningen. Oavsett anledning så behöver vi samla kraft för att orka ta oss igenom den här perioden av social distansering. Här på Dalarnas museum vill vi hjälpa till så gott vi förmår genom att bjuda på både kunskap och aktiviteter. Allt sådant samlar vi på den här sidan.

Förutom detta, glöm inte att klicka dig runt på vår övriga hemsida!


Samtal från ljugarbänken

En ljugarbänk är en sittplats som finns centralt placerad i en bygd. Oftast är det en enkelt tillverkad bänk men kan också vara en trädgårdssoffa eller en gammal kyrkbänk. Förr brukade de äldre manliga byinvånarna ”gubbarna” sitta där berätta om händelser från sina liv. Berättelserna kunde stundtals kryddas med osanningar och överdrifter.

Till ljugarbänken


Baka historiska kakor

Till recepten.


Nu släpper vi våra betalfilmer fria!

I tiderna som råder vill vi bjuda på det vi kan. Därför kommer det bli nya filmsläpp kontinuerligt under hela våren.

Till filmerna


Pyssel

Gör duskor , ett litet växtstöd eller skriv ut en dalmålning att färglägga.

Till pysslet


Det finns flera olika sätt att ta del av den kunskap som samlas in inom ramen för Dalarnas museums många och breda ämnesområden.

Just nu kan du inte besöka museets utställningar, på besöksmålet i Falun, men du kan ta del av våra publikationer, filmer och andra digitala fördjupningar på hemsidan, digitalt museum, facebook eller instagram.

Låt dig inspireras genom att följa våra olika källor till kunskap.

Skip to content